ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика"Нафтогаз" просить суд заборонити "Укренерго" нараховувати плату при здійсненні експорту електроенергії

"Нафтогаз" просить суд заборонити "Укренерго" нараховувати плату при здійсненні експорту електроенергії

НАК "Нафтогаз України" звернувся до Господарського суду з проханням заборонити НЕК "Укренерго" нараховувати плату за послуги при здійсненні експорту електроенергії
НАК "Нафтогаз України" звернувся до Господарського суду з проханням заборонити НЕК "Укренерго" нараховувати плату за послуги при здійсненні експорту електроенергії. Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень, повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України".
 
Після перших поставок НЕК нарахував НАКу 5 млн 76 тис. грн плати за передачу електроенергії при експорті, з чим в "Нафтогазі" не погодилися і вирішили оскаржити це в суді.
 
У "Нафтогазі" кажуть, що відповідні послуги НЕК фактично не надавав, і плата, що нараховується, порушує права "Нафтогазу" на грошові кошти.
 
Судове засідання у справі відбудеться 24 вересня, о 12:30.
 
"Гучний піар-хід про початок експорту атомної електроенергії розкрив не тільки криву цінову політику Енергоатому, а й виніс вирок одному з одіозних рішень НКРЕКП", - коментують у компанії.
 
Нагадаємо, що в липні "Енергоатом" почав експорт своєї електроенергії через "Нафтогаз"до Білорусі. При цьому в "Енергоатомі" заявляли, що таким чином вони планують вийти на Балтійський ринок. Втім, такі плани відразу спростували в Естонії, заявивши, що вони не мають прямого енергопостачання з Україною, а отже такі поставки неможливі.
 

Відзначимо, що в цьому році збиток "Енергоатому" досяг 2,6 млрд грн проти прибутку в минулому році. Основна причина такого жалюгідного становища атомних електростанцій України може пояснюватися марнотратством і невиправданими витратами керівництва. Зокрема, в квітні-травні керівник "Енергоатому" Петро Котін отримав 420 тис. грн зарплати, хоча встановлена Кабміном межа в період карантину - близько 40 тис. грн. 

 
Коментарі (0)