ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» розгортає свою мережу клієнтських центрів

«Нафтогаз» розгортає свою мережу клієнтських центрів

У прес-службі НАК «Нафтогаз» заявили, що компанія знаходиться на стадії завершення переговорів про створення масштабної мережі центрів з обслуговування клієнтів

У прес-службі НАК «Нафтогаз» заявили, що компанія знаходиться на стадії завершення переговорів про створення масштабної мережі центрів з обслуговування клієнтів.

Так, за словами експертів «Нафтогазу» в формуванні боргової піраміди, куди потрапляють українці, винувато недосконале державне регулювання. Боржники ж є більшою мірою жертвами. Тому, депутатам Верховної Ради доведеться знайти вихід з кризової ситуації, щоб не зірвати опалювальний сезон в країні.

«Десь регулятор несвоєчасно оновив тариф, десь Кабмін неякісно прийняв постанови, через що воно потім було скасовано. Десь не опублікував постанову в «Урядовому кур'єрі». До цього, власне, і є претензії, це і є причина, завдяки якій з'явилися борги. Насправді, до «Нафтогазу» як постачальнику газу претензій від учасника ринку і немає. Питання в тому, що коректно робити з цими боргами, які створилися через недосконале державного регулювання? Це вже питання, скоріше, до політиків, до держави, до парламенту, яким чином коректно врегулювати ці борги, щоб і компанії могли продовжувати працювати, і держава не отримала збитків », - відзначають фахівці.

Крім цього, було оголошено, що компанія веде переговори з низкою великих державних компаній, щоб в майбутньому представити програму по використанню їх готівки мереж центрів обслуговування клієнтів для продажу газу.

Нагадаємо, що опалювальний сезон почнеться вже через місяць. Але поставки тепла споживачам під загрозою. Адже загальна сума боргів на ринку газу досягла космічної цифри в 114 млрд грн. Підприємства теплокомуненерго на сьогоднішній день повинні в цілому 45 млрд грн. З них близько 27 млрд грн - перед НАК «Нафтогаз України». Тому державна монополія погрожує зупинити поставки газу контрагентам, що не розплатяться.

Раніше повідомлялося, що в державній компанії НАК «Нафтогаз» України розробили три нових тарифних пакета для оплати за газ. Про це свідчать дані департаменту по інтегруванню комунікацій компанії.

 

 
Коментарі (0)