ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Нафтогаз» розповів про пільгові ціни на газ в опалювальний сезон

«Нафтогаз» розповів про пільгові ціни на газ в опалювальний сезон

Українцям поставлятимуть газ у наступному опалювальному сезоні за пільговою ціною. Лише близько 20% споживачів будуть платити повну вартість «блакитного» палива, за умови перевищення встановлених лімітів.

НАК «Нафтогаз України» в наступному опалювальному сезоні поставить 82% природного газу для опалення за пільговою ціною. Про це йдеться у презентації НАКу, передає «Уніан».

Відтак, для населення, яке використовує газ для опалення, компанія поставить 8,7 млрд кубометрів палива за ціною 3,6 тис. грн за 1 тис. куб. м (в межах встановленої норми споживання 200 куб. м в місяць). У відсотковому співвідношенні, категорія таких споживачів складатиме 46% від загального обсягу споживання.
 
36% становлять підприємства ТКЕ. «Нафтогаз» забезпечить їх природним газом на час опалювального сезону в обсязі 6,8 млрд куб. м за ціною 2994 грн.
 
Крім цього, 18% споживачів, природний газ НАК поставлятиме для опалення за повною ціною – 7188 грн за тис. кубометрів. Саме стільки платитимуть категорії споживачів, які перевищать встановлену норму споживання в 200 кубометрів в місяць.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, фінансування державою НАК «Нафтогаз України» знизилася з 10 млрд дол. у 2014 році до 1,5 млрд дол. у 2015 році.
 
Коментарі (0)