ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» розраховує на дешевий газ через конкуренцію постачальників

«Нафтогаз» розраховує на дешевий газ через конкуренцію постачальників

«Нафтогаз» знайшов шлях зниження цін на природний газ у постачальників. Хоч у Компанії і не розголошують запланованих на цей місяць поставок палива, однак відзначають, що наприкінці минулого місяця європейський газ для України був дешевшим за російський.

У НАК «Нафтогаз України» розраховують купувати природний газ за зниженими цінами за рахунок підтримання конкуренції між постачальниками. Про це заявив голова Компанії Андрій Коболєв в інтерв’ю одному з видань, передає прес-служба «Нафтогазу».

«...Ми дійсно перманентно тримаємо наших партнерів з продажу газу в деякій невизначеності. І не розкриваємо обсяги, тому що не хочемо впливати даною інформацією на ринок. Зараз ми купуємо газ і на східному, і в західному напрямках, вони конкурують між собою, і ми хочемо підтримувати таку конкуренцію в подальшому. А розкриваючи наші плани, ми цю конкуренцію кілька дестмулюємо», - сказав пан Коболєв.

В той же час, очільник «Нафтогазу» заявив, що в кінці минулого місця Компанія придбала газ у європейських постачальників за нижчою ціною, ніж у Росії. В той же час, у Компанії не повідомляють про плани щодо обсягів закачування газу цього місяця.

«В кінці жовтня ми почали купувати газ в Європі дешевше, ніж у «Газпрому». Такі покупки вже є. Ми наших західних партнерів налаштовуємо на цінову конкуренцію з «Газпромом». У тих з них, хто може конкурувати, ми, природно, і будемо купувати газ», - сказав Андрій Коболєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ВАТ «Газпром» заявляв, що отримав від НАК «Нафтогаз України» передоплату за природний газ в розмірі 24 млн дол. Крім того, у «Газпромі» повідомили про зниження обсягів імпорту газу «Нафтогазом» вдвічі, в порівнянні з ІІІ кварталом.

 
Коментарі (0)