ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» списав понад 385 млн гривень боргу підприємств ТКЕ

«Нафтогаз» списав понад 385 млн гривень боргу підприємств ТКЕ

НАК "Нафтогаз України" списав понад 385 млн гривень боргу підприємств теплоенергетики за використаний природний газ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Напередодні початку нового опалювального сезону НАК" Натфогаз України "вживає активних заходів для врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики за використаний природний газ. Одним з дієвих інструментів врегулювання питання заборгованості підприємств ТКЕ комунальної форми власності є реструктуризація боргу", - говориться в повідомленні.

Так, повідомляється, що станом на 13 вересня 2017 року НАК розглянула звернення 65 підприємств ПЕК і прийняла рішення про списання більш 385 млн гривень заборгованості.

Крім того, "Нафтогаз" вирішив реструктуризувати заборгованість в сумі близько 680 млн гривень, в також списати заборгованість за умови повного виконання договору реструктуризації в сумі близько 325 млн гривень.

"Нафтогаз" направив листи 38 теплопостачальним підприємствам, які включені до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі реструктуризації заборгованості. "Нафтогаз" повідомив зазначеним компаніям про готовність укладення договору реструктуризації відповідно до чинного законодавства, яке передбачає надання гарантії органом місцевого самоврядування з укладенням відповідного договору ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, компанія закликає підприємства ТКЕ і органи місцевого самоврядування прискорити оформлення гарантій з дотриманням всіх вимог чинного законодавства для підписання договорів про реструктуризацію заборгованості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" 7 вересня уклав угоду з французькою компанією Lazard Freres SAS про надання інвестиційно-банківських послуг на суму 32,48 млн гривень.

 

 
Коментарі (0)