ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Нафтогаз» сплатив у бюджет 13 млрд грн

«Нафтогаз» сплатив у бюджет 13 млрд грн

Держава отримала 8.5 млрд грн дивідендів і 4.5 млрд інших податкових платежів. Про це повідомив у Facebook Андрій Коболєв, голова правління компанії

Держава отримала 8.5 млрд грн дивідендів і 4.5 млрд інших податкових платежів. Про це повідомив у Facebook Андрій Коболєв, голова правління компанії.

Він зазначив, що спільно з Мінфіном «Нафтогаз» прийняв рішення щодо дострокової виплати дивідендів за 2019 рік. У грудні корпорація забезпечила надходження близько 20 млрд грн до бюджету.

Уряд як акціонер зобов’язав компанію виплатити до бюджету 8.5 млрд грн дивідендів за 9 місяців 2019 року. Напередодні чиновники зазначали, що виникли певні труднощі через недовиконання податкових надходжень. Вони повідомили, що валютний курс є набагато нижчим, а у бюджет на 2019 рік закладено інші показники.

Нагадаємо, у грудні стало відомо, що НАК «Нафтогаз України» звернувся до судової інстанції з вимогою скасувати одне з рішень Кабінету міністрів України. Позов стосується дозволу на розробку нафтогазового родовища Варвинське в Чернігівській області представникам американської компанії Ukrainian Energy.

 

 
Коментарі (0)