ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» спростував інформацію про порушення на 75 млрд

«Нафтогаз» спростував інформацію про порушення на 75 млрд

Державна аудиторська служба і НАК "Нафтогаз" спростували інформацію про те, що НАК допустив порушення, які нібито привели до втрат бюджету в розмірі 75 млрд грн

Державна аудиторська служба і НАК "Нафтогаз" спростували інформацію про те, що НАК допустив порушення, які нібито привели до втрат бюджету в розмірі 75 млрд грн.

Так, як заявили на офіційної сторінки Госаудіта в Facebook, представництво "не підтверджує інформацію, освітлену в деяких ЗМІ, оскільки така інформація є суб'єктивною думкою автора і не відповідає дійсності". У той же час в самому "Нафтогазі" відповіли на конкретні звинувачення.

Перше - нарахування резерву сумнівних боргів прі не затвердженому фінансовому плані (за 2018 рік і 9 місяців 2019 року. - Ред.) На 38,4 млрд гривень. Тому, нібито на думку аудиторів, розмір виплачених дивідендів було занижено на 35,3 млрд гривень.

"Нафтогаз" пояснює, що формальні проблеми зі звітністю є. І причина такої ситуації-протиріччя, закладені в 2018 році тодішнім урядом. Цю проблему може вирішити Кабмін. Наприклад, український закон вимагає, щоб "Нафтогаз" дотримувався міжнародних стандартів звітності та налічував резерв на сумнівну заборгованість, а з іншого боку - аудитори вважають це порушенням.

"Жодне Уряд до цього роки не намагалося врегулювати питання боргів ТЕЦ і ТКЕ за ПСО. Це нарешті сталося цього літа завдяки сміливості чинного складу уряду. Зараз обговорюється питання передачі" Нафтогазу "в управління шести ТЕЦ, і це буде ще одним кроком до системного вирішення питання боргів ", - пояснили в" Нафтогазі ".

Друге - нібито виявлення Офісом великих платників податків Державної податкової служби порушень в "Укртрансгазі" на 37,3 млрд гривень. В результаті - "Нафтогаз" нібито не доплатив 35,1 млрд гривень дивідендів.

Пояснення "Нафтогазу": "Але за газ з компанією ніхто не розрахувався. Це газ, який незаконно відбирали з системи під час попередніх опалювальних сезонів. Ми оплатили з нього ренту, ПДВ, податок на прибуток, але так і не отримали за нього гроші від контрагентів. Неможливо оплатити дивіденди за непогашеними боргами, а їх на сьогодні вже 100 млрд гривень.

"Нафтогаз" нібито затримав сплату дивідендів за 2018 рік ". Насправді ми в судах відстоювали необхідність затримати ресурс для покупки газу на зиму, а не забирати його до бюджету влітку. Це те рішення, яке дозволило попередити" газову війну. Влітку 2019 го холодна зима хвилювала тільки нас, не уряд ", - заявили в компанії.

Також в компанії спростували інформацію про те, що вони провалили план з нарощування видобутку газу.

"Нам кажуть, що" Нафтогаз не виконав плани по збільшенню видобутку ". Оскільки фінплан 2018 року було вчасно затверджений тодішнім урядом, ми не змогли інвестувати в розробку нових родовищ. Це призвело до втрати нами ліцензій. Зараз перед нинішнім урядом стоїть завдання забезпечити видачу нових ліцензій на видобуток ", - повідомили в" Нафтогазі ".

 

 
Коментарі (0)