ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» та «Газпром» розпочали судовий процес

«Нафтогаз» та «Газпром» розпочали судовий процес

25 вересня в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма процес за позовом НАК «Нафтогаз України» до російського «Газпрома».

Раніше голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив, що 25 вересня у Стокгольмі розпочинаються усні слухання за контрактом на поставку газу, які триватимуть до 10 жовтня.

Як відомо, в першому позові НАК «Нафтогаз» проти «Газпрому» містилися претензії на суму близько 6 млрд доларів.

«Нафтогаз» вимагав перегляду ціни на російський природний газ, яка була закріплена контрактом купівлі-продажу від 19 січня 2009 року.

Другий позов «Нафтогаз» проти «Газпрому» українська компанія подала в Стокгольмський арбітраж 13 жовтня 2014 року. Сума претензій за ненадані російською стороною обсяги газу для транзиту НАК тоді оцінив в 3,2 млрд доларів.

Нагадаємо, уточнена сума вимог НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі становить 14,23 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» в рамках розгляду в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма заявив вимоги щодо компенсації їй компанією «Газпром» сумарно понад 26,6 млрд доларів.

«Газпром» і «Нафтогаз» судяться в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року.

Як повідомлялося, «Газпром» очікує рішення Стокгольмського арбітражу за контрактом з «Нафтогазом» на постачання газу в кінці 2016 року - початку 2017, на транзит - в кінці січня 2017 року. 

 

 
Коментарі (0)