ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» вимагатиме у Стокгольмі від «Газпрому» $26,6 млрд

«Нафтогаз» вимагатиме у Стокгольмі від «Газпрому» $26,6 млрд

«Нафтогаз» продовжує судовий марафон. Сума вимог до російського газового монополіста становить вже 26,6 мільярдів доларів. Втім, «Газпром» не залишається в боржниках, та вимагає від українських «партнерів» аж 38,7 мільярдів

Сума позовних вимог НАК «Нафтогаз України» до російського ПАТ «Газпром» в Стокгольмському арбітражі становить більше 26,6 млрд. дол., «Газпрому» до «Нафтогазу» - 38,7 млрд. дол. разом з відсотками. 

Слухання відбудуться восени, про що повідомила на своїй сторінці у Фейсбук прес-служба «Нафтогазу».

«У справах з «Газпромом» сума претензій проти нас - 38,7 млрд доларів разом з відсотками, сума претензій з нашого боку - більше 26,6 млрд. дол. Восени призначено слухання за обома провадженнями», - йдеться у повідомленні.

За словами голови правління «Нафтобазу» Андрія Коболєва, слухання в Стокгольмському арбітражі у спорі між українською компанією і російським «Газпромом» щодо укладених на початку 2009 року угод на постачання і транзит газу розпочнуться відповідно наприкінці вересня й наприкінці листопада - на початку грудня 2016 року.

Нагадуємо, що у березні Російський ПАТ «Газпром» направив до Стокгольмського міжнародного арбітражу уточнені вимоги до НАК «Нафтогаз України», збільшивши суму вимог до 31,759 млрд. доларів.

 

 
Коментарі (0)