ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Нафтогаз» з травня підвищить ціну на газ незважаючи на розпорядження уряду

«Нафтогаз» з травня підвищить ціну на газ незважаючи на розпорядження уряду

Керівник газового підрозділу НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Фаворов заявив, що з 1 травня ціни на газ для населення підвищаться

Керівник газового підрозділу НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Фаворов заявив, що з 1 травня ціни на газ для населення підвищаться. Про це повідомляє РБК-Україна.

Відзначається, що планована ціна на газ для населення досягне рівня близько 10 гривень за кубометр, незважаючи на зниження ринкової ціни.

За словами Фаворова, знизити ціни на газ для населення Кабмін може тільки двома шляхами: надати як акціонер пряма вказівка ​​НАК або внісши зміни до постанови №867, які передбачають державне регулювання цін на газ для населення

"Але постанова №293 - це не перший і не другий шлях. При діючому режимі ПСО уряд прийняв ще одну постанову, і тепер вони суперечать один одному", - зазначив представник "Нафтогазу".

При цьому він вказав, що якщо ситуація не зміниться, то "Нафтогаз" може втратити частину клієнтів.

"Якщо ситуація залишиться незмінною, то вийде, що ціна підвищиться з травня для НАК" Нафтогаз ", на який покладено спецобязательства, а у інших буде право працювати в ринку. Це створює дискримінаційні умови для державної компанії. Адже наші клієнти при відсутності у них боргів зможуть відмовитися від покупки газу у НАКу і купувати паливо у будь-якого іншого виробника або постачальника газу за ринковою ціною, нижчою за ціну ПСО. В результаті такі компанії почнуть просто забирати наших клієнтів або ж, продаючи за ціною ПСО, отримувати нео засновану неринкову маржу ", - розповів Фаворов.

 

 
Коментарі (0)