ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Нафтогаз» заборгував ОГТС 18,7 млрд грн

«Нафтогаз» заборгував ОГТС 18,7 млрд грн

Борг ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», що входить до групи «Нафтогаз», перед Оператором ГТС України за транспортування природного газу становить 18,7 млрд грн

 

Борг ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», що входить до групи «Нафтогаз», перед Оператором ГТС України за транспортування природного газу становить 18,7 млрд грн, ще 12 млрд грн заборгували оператори газорозподільних мереж, повідомляє пресслужба Верховної Ради. 

«На сьогоднішній день ТОВ «Оператор ГТС України» має дебіторську заборгованість групи «Нафтогаз» у розмірі 18,7 млрд грн, як замовника послуг транспортування. Крім цього, у ТОВ ОДТСУ існує дебіторська заборгованість операторів ГРМ у сумі понад 12 млрд грн», – йдеться у повідомленні. 

Також зазначається, що негативний вплив на фінансовий стан Оператора ГТС чинить угоду щодо відшкодування доходу АТ «Укртрансгаз». За цією угодою Оператором ГТС вже сплачено близько 38 млрд грн і щомісячно тривають авансові платежі у розмірі близько 1,4 млрд грн на користь компанії «Нафтогаз», незважаючи на негативну оцінку такої угоди з боку наглядової ради АТ «Магістральні газопроводи України», якій належить Оператор ГТС.

 

 

 
 
Коментарі (0)