ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНафтогаз захопить весь ринок за допомогою річних таріфов- експерт

Нафтогаз захопить весь ринок за допомогою річних таріфов- експерт

Після введення фіксованої річної ціни газу для населення найбільш вигідну вартість послуги споживачам зможе надати компанія "Нафтогаз Трейдинг"

 

Після введення фіксованої річної ціни газу для населення найбільш вигідну вартість послуги споживачам зможе надати компанія "Нафтогаз Трейдинг", що входить до складу групи "Нафтогаз".

Це станеться завдяки фактичної підпорядкованості "Нафтогазу" найбільшої державної видобувної компанії "Укргазвидобування" (УГД). НАК має доступ до її ресурсу "з прогнозованим обсягом і низькою собівартістю", розповів експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Він зазначив, що, на відміну від "Нафтогазу", інші компанії не можуть прогнозувати вартість і обсяг закупівель газу на рік вперед. Тому НАК зможе зайняти домінуюче становище на ринку після введення річних контрактів з фіксованою ціною.

"За два опалювальні сезони" Нафтогаз "" запилесосіт "весь ринок. Чи не буде інших компаній, крім нього. З огляду на собівартість газу українського видобутку," Нафтогаз "зможе демпінгувати - адже фактично він контролює УГД, яка не є самостійним господарюючим суб'єктом", - говорить Корольчук.

При цьому ситуація кардинально зміниться, якщо ресурс УГД буде запропонований для покупки іншим компаніям на рівних умовах з "Нафтогазом", говорить Корольчук.

 

 

 
Коментарі (0)