ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» займеться реструктуризацією боргів

«Нафтогаз» займеться реструктуризацією боргів

НАК "Нафтогаз України" планує на початку 2023-го реструктуризувати борг

 

НАК "Нафтогаз України" планує на початку 2023-го реструктуризувати борг. Про це в інтерв'ю Forbes розповів голова Нафтогазу Олексій Чернишов.

Нафтогаз досі у стані дефолту, що ускладнює залучення коштів. Одним із перших рішень Чернишова на посаді було укладання угоди з компанією Lazard, яка допомагає у реструктуризації двох випусків єврооблігацій. Це випуск на $350 млн 2022-го і $500 млн 2026-го.

Щодо випуску 2024 року вже є домовленість про реструктуризацію.

"Чекаю, що на початку наступного року ми досягнемо угоди з власниками бондів про реструктуризацію", - каже Чернишев.

Це ще один крок, який допоможе Нафтогазу залучати зовнішнє фінансування – призначення Наглядової ради. Наразі триває активний процес щодо її формування. Наглядова рада може бути призначена до кінця січня 2023 року, каже Чернишов.

Наразі Нафтогаз прогнозує збитки за результатами 2023-го. «Однак моя мета – завершити рік із прибутком. Як? Будемо покращувати дисципліну платежів плюс очікуємо на компенсацію з держбюджету за ПСО», — каже Чернишов.

Раніше Кабмін затвердив звільнення СЕО НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренко 1 листопада. Головним претендентом на його місце вважали голову Міністерства розвитку громад та територій (раніше Мінрегіонбуд) Олексія Чернишова.

Нафтогаз у січні — червні 2022 року зазнав збитків у 57 млрд грн. Серед головних причин — різниця між вартістю газу, що імпортується, і ціною його продажу.

 

 

 
Коментарі (0)