ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» заплатить податки за виграні у «Газпрому» 2,9 мільярда

«Нафтогаз» заплатить податки за виграні у «Газпрому» 2,9 мільярда

НАК "Нафтогаз України" вже в першому кварталі планує сплатити податки з 2,9 млрд доларів, які отримала на виконання рішення Стокгольмського арбітражу

НАК "Нафтогаз України" вже в першому кварталі планує сплатити податки з 2,9 млрд доларів, які отримала на виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва в Facebook.

За словами Коболєва, група "Нафтогаз" залишається найбільшим джерелом доходів державного бюджету. У минулому році вона сплатив понад 120 млрд грн податків і дивідендів, в четвертому кварталі більш 15 млрд грн податків і дивідендів оплатила достроково.

"Надходження від" Нафтогазу "- це близько 16% загальних доходів державного бюджету в 2019 році. Є привід для гордості. Але така залежність бюджету від однієї, нехай і великої, компанії, містить серйозні ризики. Треба прискорювати реформи, щоб таких великих платників, як "Нафтогаз", Україна мала хоча б п'ять або шість ", - написав Коболєв.

Також він додав, що вже в першому кварталі "Нафтогаз" планує заплатити податки з 2,9 млрд доларів, які він отримав на виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

 

 
Коментарі (0)