ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика«Нафтогаз» запустив першу мегаватну сонячну електростанцію

«Нафтогаз» запустив першу мегаватну сонячну електростанцію

Група Нафтогаз ввела в експлуатацію сонячну електростанцію (СЕС) "Андріївка" в Балаклійському районі Харківської області. Про це повідомляє прес-служба компанії

Група Нафтогаз ввела в експлуатацію сонячну електростанцію (СЕС) "Андріївка" в Балаклійському районі Харківської області. Про це повідомляє прес-служба компанії.

У компанії відзначають, що СЕС "Андріївка" - пілотний проект дивізіону "Нова енергія", завданням якого є аналіз технічних і регуляторних механізмів розвитку відновлюваної енергетики для групи. Потужність станції становить 0,999 МВт. Станція отримала "зелений" тариф з липня 2020 року.

"Відновлювана енергетика - один з пріоритетів групи" Нафтогаз ". Такий підхід відповідає глобальним тенденціям розвитку енергетики. Підприємства групи" Нафтогаз "вже використовують сонячні панелі в якості додаткового джерела електроенергії на адміністративних будівлях. Це навчило нас працювати з проектами ВДЕ і дозволило успішно комерціалізувати" Андріївку ", - зазначив менеджер проекту Сергій Овчаренко.

У компанії уточнили, що подальші плани в сфері "зелених" проектів передбачають завершення будівництва значно потужнішою сонячної електростанції в Житомирській області вже у вересні цього року, а також розширення мережі електрозарядних станцій в столиці.

 

 
Коментарі (0)