ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРеформування «Нафтогазу» завершать через півтора року

Реформування «Нафтогазу» завершать через півтора року

Реорганізація «Нафтогазу» повинно завершитися до квітня 2017 року. План реформування компанії вже є і частково затверджений Кабміном.

Реорганізація НАК «Нафтогаз України» у відповідності з ринковими вимогами повинна завершитися до квітня 2017 року. Про це в ефірі «Радіо Свобода»  повідомив голова правління компанії Андрій Коболєв.

«Такий план (реформування НАК - ред.) є. Він був направлений в Кабінет Міністрів і частково затверджений. Наприклад, що стосується корпоративної реформи «Нафтогазу» як головної компанії. Частиною цього плану також є так званий «план unbundling»: ГТС України буде в окремій компанії, на яку «Нафтогаз» не буде мати впливу. Також зараз готується план реорганізації інших компаній, що входять в групу «Нафтогаз», з тим, щоб до квітня 2017 року вийти на цільову структуру, що відповідає вимогам ринку», - сказав пан Коболєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабмін затвердив план реформування «Нафтогазу». Це дасть можливість отримати позики на придбання газу від Світового банку та ЄБРР.

 
Коментарі (0)