ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Нафтогаз жаліється, що лише 56% виробників тепла уклали трирічні договори

Нафтогаз жаліється, що лише 56% виробників тепла уклали трирічні договори

На сьогодні найменш активними в укладанні трирічних угод з Нафтогаз Трейдингом залишаються Закарпатська, Луганська, Полтавська, Харківська та Одеська області.
НАК "Нафтогаз Україна" звертається до теплокомуненерго (ТКЕ) та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) з власними котельнями з проханням прискорити подання відповідних заявок або активізувати пошук альтернативних постачальників газу, про це повідомила пресслужба компанії.
 
Трирічні договори на постачання газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» уклали  лише 601 виробник тепла. Це близько 56% підприємств, що отримували газ від Нафтогазу в попередньому опалювальному сезоні. 
 
Наявність відповідної угоди — необхідна умова для вчасного старту опалювального сезону.
 
На сьогодні найменш активними в укладанні трирічних угод з Нафтогаз Трейдингом залишаються Закарпатська, Луганська, Полтавська, Харківська та Одеська області.
 
Абсолютними лідерами процесу є Волинська та Хмельницька області, де всі підприємства, що виробляють тепло й гарячу воду та співпрацювали з Нафтогазом минулоріч, вже мають договори.
 
Наразі ціна на природний газ на міжнародних ринках продовжує зростати. Спотова ціна газу в Україні більш ніж вдвічі перевищує пропозицію від Нафтогазу в межах трирічних контрактів для ТКЕ та ОСББ з власними котельнями.
 
 
Нагадуємо, через галузеву кризу тепловики вже готові до проведення всеукраїнських протестів. 
 

Тепловики звернулися до Президента з вимогою негайно вжити заходів для розв’язання найглибшої за 10 років кризи у сфері ТКЕ. У іншому випадку підприємства не матимуть змоги забезпечити стабільне проходження опалювального сезону. 

 
Коментарі (0)