ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавство«Нафтогазу» можуть «розв’язати руки» у стягненні боргів

«Нафтогазу» можуть «розв’язати руки» у стягненні боргів

«Нафтогазу» можуть спростити механізм стягнення заборгованості зі споживачів-неплатників. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді.

У Верховній Раді зареєстрували та відправили на розгляд Комітету законопроект №2214 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», який покликаний врегулювати механізми стягнення заборгованості споживачів за природний газ.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту Закону, метою документу є стабілізація фінансового стану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», досягнення якої можливе шляхом надання Компанії дієвих інструментів стягнення заборгованості споживачів за природний газ та ефективних механізмів впливу на підприємства-боржників.
 
«З огляду на критичний рівень заборгованості споживачів перед Компанією за спожитий природний газ, зважаючи на необхідність гарантованого забезпечення споживачів України природним газом, необхідно на законодавчому рівні врегулювати питання співвідношення повноважень Компанії», – йдеться в пояснювальній записці.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламент пропонує Кабінету Міністрів регулювати електроенергетичну сферу України. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.
 
Коментарі (0)