ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогазу» повертають борги

«Нафтогазу» повертають борги

Підприємства ТЕК та ТЕЦ за останній тиждень знизили свої заборгованості перед «Нафтогазом». Хоча, прямі промислові споживачі збільшили свій борг перед компанією на 11 млн гривень.

На початок грудня заборгованість ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогазом» зменшилась на 231 млн грн в порівнянні з останнім тижнем листопада. Наразі заборгованість підприємств складає майже 15 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 81% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — 11%, борг прямих промислових споживачів — близько 8%», - зазначається у повідомленні.

Зокрема, за минулий тиждень заборгованості ТКЕ та ТЕЦ за газ, спожитий для виробництва теплової енергії  зменшились на 1,3% (153 млн грн).

Виробники електроенергії зменшили свою заборгованість на 4,2% (71 млн грн).

Прямі промислові споживачі збільшили свою заборгованість на 0,9% (11 млн грн).

Заборгованість ПАТ «Київенерго» складає 563 млн грн. А найбільшим боржником «Нафтогазу» (окрім підприємств, що знаходяться в зоні АТО) залишається ДП «Криворізька теплоцентраль», борг якого складає більше 880 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в рамках «зимового пакету» Україна може купити у Росії до 5 млрд куб. м газу, що дозволить закрити дефіцит і забезпечити надійне постачання палива споживачам в пікових режимах.

 
Коментарі (0)