ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогазу» прогнозують мільярди фінансування

«Нафтогазу» прогнозують мільярди фінансування

Протягом двох років «Нафтогаз» може отримати фінансування у розмірі десятків мільярдів гривень. Такі влиття в компанію прогнозує Міжнародний валютний фонд.

Міжнародний валютний фонд прогнозує фінансування НАК «Нафтогазу України» у сумі 63,4 млдр грн. Такі надходження компанія може отримати протягом 2015-2016 років. Про це йдеться у звіті-меморандумі МВФ, передає «РБК-Україна».

Зокрема, у документі зазначається, що у цьому році «Нафтогаз» планується профінансувати на суму 58 млрд грн. З них 50,6 млрд грн – державне фінансування – 31,5 млрд грн закладено в бюджеті.

У 2016 році МВФ пропонує підтримати НАК 5,4 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, народні обранці 2 березня прийняли у першому читанні законопроект про фінансову стабілізацію «Нафтогазу». на думку уряду, проект Закону дозволить врегулювати питання співвідношення повноважень Компанії, 100 відсотків акцій якої належать державі, щодо захисту економічної та енергетичної безпеки  та важелів впливу для стягнення заборгованості, створить умови для стягнення заборгованості споживачів.

 
Коментарі (0)