ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВНаявність боргу за комуналку не впливає на отримання пільги та субсидії протягом терміну їх отримання

Наявність боргу за комуналку не впливає на отримання пільги та субсидії протягом терміну їх отримання

Наявність простроченої на 2 місяці заборгованості впливатиме на право одержання житлових субсидій на наступний період їх отримання, що визначатиметься з травня 2020 року
Рівень оплати за житлово-комунальні послуги і наявність або відсутність заборгованості не впливає на право отримання пільги або житлової субсидії протягом терміну їх отримання. 
 
Про це розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко, повідомляє пресслужба Кабміну.
 
"У зв’язку з наближенням терміну оплати житлово-комунальних послуг, що традиційно відбувається близько 20-го числа кожного місяця, у інформаційному просторі наразі з’являються інформація про певні питання надання житлових субсидій та пільг", - сказав Музиченко.
 
З його слів, в ЗМІ розповсюджуються дані про те, що у разі, якщо одержувач субсидії або пільги невчасно оплатив житлово-комунальні послуги, то він фактично втрачає право на відповідні види соціальної підтримки.
 
"Хочемо спростувати цю інформацію і заспокоїти громадян, які одержують пільги і субсидії: оскільки рівень оплати за житлово-комунальні послуги і наявність або відсутність заборгованості не впливає на право отримання пільги або житлової субсидії протягом терміну їх отримання, тобто, до завершення поточного опалювального сезону", - зазначив заступник міністра.
 
Він пояснив: наявність простроченої на 2 місяці заборгованості впливатиме на право одержання житлових субсидій на наступний період їх отримання, що визначатиметься з травня 2020 року.
 

"Таким чином, важливо, щоб у травні поточного року у одержувачів пільг і субсидій була відсутня прострочена понад 2 місяці заборгованість. Уточнюю: це наразі борг, який буде у громадян станом на травень 2020 року за спожиті послуги у лютому поточного року", - додав він. 

 
Коментарі (0)