ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНайближчим часом уряд розгляне Концепції розвитку газовидобувної галузі

Найближчим часом уряд розгляне Концепції розвитку газовидобувної галузі

За останні роки незалежності в Україні так і не з'явилося стратегічне бачення розвитку газовидобувної галузі. В Уряді вже підготували концепцію розвитку газовидобувної галузі

 

За останні роки незалежності в Україні так і не з'явилося стратегічне бачення розвитку газовидобувної галузі. В Уряді вже підготували концепцію розвитку газовидобувної галузі. 

Про це під час Комітетських слухань «20 млрд куб. м природного газу власного видобутку в 2020 році – як це зробити ПАТ Укргазвидобування?», повідомив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон.

«Ми зробили перший крок — разом із народними депутатами, з експертами, підготували проект Концепції розвитку газовидобувної галузі. Зараз даний документ знаходиться на фініші погодження серед центральних органів виконавчої влади і зацікавлених сторін. Я думаю, що в найближчий час даний документ буде включений до порядку денного засідання Кабмніу» — зазначив урядовець.

Нагадаємо, у CSIS раніше акцентували увагу української влади н необхідності підготовки узгодженого плану реформування газового ринку та енергетичної галузі в цілому.

Зокрема, старший науковий співробітник програми з енергетики та національної безпеки Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні Едвард Чоу зазначив, що Україна має «обмежене вікно можливостей» аби все ж виконати обіцяні трансформації та побудувати конкурентний енергетичний ринок.

 

 
Коментарі (0)