ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНайбільшим боржником Укртрансгазу за транспортування газу залишилось Київенерго

Найбільшим боржником Укртрансгазу за транспортування газу залишилось Київенерго

Найбільшим боржником Укртрансгазу за послуги транспортування газу в серпні залишилось Київенерго, яке заборгувало компанії 406 млн гривень.
Найбільшим боржником Укртрансгазу за послуги транспортування газу в серпні залишилось Київенерго, яке заборгувало компанії 406 млн гривень.
 
Укртрансгаз хоче стягнути борги через суд. Засідання має відбутись у кінці вересня, це повідомила прес-служба Укртрансгазу.
 
“Найбільшим боржником залишається „Київенерго“. Інші компанії загалом зменшують заборгованість. Водночас, динаміка погашення боргів сповільнилась у підготовчий період до нового опалювального сезону”, — йдеться в повідомленні.
 
У компанії розповіли, що загальна заборгованість споживачів за послуги транспортування газу в серпні зменшилась на майже 3%, або 50 млн грн, порівняно до попереднього місяця та складає 1,82 млрд грн станом на 31 серпня 2018 року.
 
Сумарний борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ скоротився на 5 млн грн та складає 906 млн грн. При цьому 44% заборгованості, або 406 млн грн, накопичено “Київенерго”.
 
“За серпень підприємство майже не скоротило заборгованість і наразі питання погашення боргу залишається невирішеним. За подачею „Укртрансгазу“ господарським судом міста Києва відкрито провадження у справі про стягнення заборгованості за послуги транспортування газу, розгляд справи призначений на кінець вересня”, — додали у компанії.

За даними Укртрансгазу в серпні розрахунки за боргами склали лише 1% від загальної суми боргу. 

 
Коментарі (0)