ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНайпотужнішу в Європі ветроелектростанцію побудують на Запоріжчині

Найпотужнішу в Європі ветроелектростанцію побудують на Запоріжчині

У 2019 році в Запорізькій області планують завершити будівництво найбільшої в Європі вітряної електростанції (ВЕС) сумарною потужністю 500 МВт

У 2019 році в Запорізькій області планують завершити будівництво найбільшої в Європі вітряної електростанції (ВЕС) сумарною потужністю 500 МВт. Реалізовувати проект буде EuroCapeNewEnergy, інвестиції складуть € 700 млн. Про це повідомляє Економічна правда.

ВЕС буде розміщуватися на території Приазовського та Мелітопольського району. Прогнозована дата завершення проекту - 2019 рік, при цьому інвестор зарезервував перші € 300 млн.

Інвестором виступить українська філія компанія EuroCapeNewEnergy. Оскільки більшість потужності електростанції буде розміщено на території Гірсовскої ОТГ, то вже підписаний договір на інвестиції в інфраструктуру ОТГ. Виходячи зі співвідношення $ 1 тис на 1 МВт потужності в громаду будуть інвестовані $ 350 тисяч.

Зараз на території Запорізької області вже функціонує одна велика ВЕС - Ботієвську, яка належить ДТЕК. До моменту будівництва нового проекту ця електростанція є найбільшою в Україні - 200 МВт. Її будівництво обійшлося української компанії в € 340 млн.

Для того, щоб про вас дізналися, необхідна реклама. Тому, створення сайтів компаній, це дуже важливий етап у розвитку кожного бізнесу. На сайті ви зможете вчасно викладати останні новини вашої компаніїї, акціїї, тощо.

 
Коментарі (0)