ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНАК «Нафтогаз Україна» зобов’язана у липні знизити ціну природного газу для населення

НАК «Нафтогаз Україна» зобов’язана у липні знизити ціну природного газу для населення

Відповідно до урядової постанови № 293, з червня 2019 року НАК «Нафтогаз Україна» зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків
НАК “Нафтогаз України”, відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, зобов’язана у липні знизити ціну природного газу для населення ще на 650 грн за тисячу кубічних метрів.
 
Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
 
Відповідно до урядової постанови № 293, з червня 2019 року  НАК “Нафтогаз Україна” зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків:
 
1. Мінекономрозвитку — середня митна вартість імпортованого газу 5 161 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.
 
2. Українська енергетична біржа — газ на липень продався за ціною 4 905 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.
 
3. “Нафтогаз” — газ для промисловості по передоплаті, що встановлена на липень, 5 017 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.
 
4. Або за ціною ПСО, відповідно до постанови КМУ № 867, що на липень розрахована як 7 185 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.
 

Найнижча є ціна Української енергетичної біржі. Тому, ціна газу в липні для населення, без ПДВ, без тарифів на транспортування та постачання, складе 4 905 грн за тисячу кубічних метрів, що менше на 650 грн, ніж ціна в червні — 5 554 грн.

 
Коментарі (0)