ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНАК "Нафтогаз України" домігся арешту рахунків компанії "Газпрому" в Японії

НАК "Нафтогаз України" домігся арешту рахунків компанії "Газпрому" в Японії

НАК "Нафтогаз України" домоглася арешту рахунків емітента єврооблігацій "Газпрому" в японських ієнах, що фактично забороняє GazAsia Capital S.A. здійснювати платежі на користь російського монополіста
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" домоглася арешту рахунків емітента єврооблігацій "Газпрому" в японських ієнах, що фактично забороняє GazAsia Capital S.A. здійснювати платежі на користь російського монополіста.
 
Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.
 
"Нафтогаз" домігся арешту щодо SPV-компанії для випуску єврооблігацій російського монополіста в японських ієнах - GazAsia Capital S.A. ", - сказано в повідомленні.
 
"Газпрому" все дорожче обходиться невиконання рішень Стокгольмського арбітражу. Навіть з огляду на величезні запаси газу, без зовнішніх запозичень російський монополіст не може виконувати власні інвестиційні програми.
 
"Якщо" Газпром "ще деякий час буде ігнорувати рішення міжнародного арбітражу, грати в нєсознанку і не помічати арешти своїх активів, то єдиною його надією залишаться державні дотації", - йдеться в повідомленні.
 
Зараз "Газпром" заборгував "Нафтогазу" майже 3 мільярди доларів і ще понад 12 мільярдів доларів потрібні в новому арбітражі. У ряді іноземних юрисдикцій ведеться судова робота з визнання і примусового виконання рішень арбітражу.
 

"На сьогодні як забезпечувальний захід" Газпром "за рішенням суду вже сплатив 345 мільйонів доларів, а саме: 200 мільйонів доларів англійська комерційний суд зобов'язав" Газпром "сплатити на депозитний рахунок суду в якості гарантії виконання судового рішення. 145 мільйонів доларів дивідендів від Nord Stream заморозив той же суд влітку цього року ", - зазначила прес-служба компанії. 

 
Коментарі (0)