ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНакопичувальні пенсії виплачуватимуть тільки через 30 років

Накопичувальні пенсії виплачуватимуть тільки через 30 років

Впровадження нової системи займе десятиліття

 

Експерт з питань соцполітики Андрій Павловський заявив про те, що перші пенсійні виплати після впровадження накопичувальної системи будуть тільки через 30 років. Про це він сказав в ефірі каналу Україна 24.

"Хотів би звернути увагу, що уряд обов'язково має врахувати негативний досвід наших східноєвропейських сусідів - таких, як Польща, Чехія, Угорщина, які намагалися ввести другий рівень пенсійного забезпечення, саме пенсійну накопичувальну систему, але у них це не вдалося зробити. Польща заморозила другий рівень накопичувальної системи через те, що у них були високі адміністративні витрати. в Угорщині це взагалі перетворилося в одну велику фінансову піраміду, тому вони залишки коштів повернули назад до солідарної системи. Також вона знаходиться в замороженому вигляді в Чехії. у Росії була невдала спроба ввести цю систему ", - розповів він.

За словами Павловського, "дуже помірно, дуже обережно потрібно до цього підходити", оскільки в Україні не розвинені ринки фінансових послуг і цінних паперів.

"Фахівці міжнародних фінансових інститутів кажуть, що можна вводити накопичувальну систему, коли економіка знаходиться в стійкому розвитку, коли є підйом економіки хоч кілька років поспіль, хоча б по 5-7% зростання ВВП, коли є зростання доходів населення - це дуже вдалий час, коли можна зробити перший крок по впровадженню ", - пояснив експерт.

Подобається подорожувати? Де знайти свіжі новини? Розповість про це ігор сподін, історії які представлені на facebook.com. Друзі, цікаві фотографії, відео.

 
Коментарі (0)