ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНакопичувальна пенсія не запрацює з січня

Накопичувальна пенсія не запрацює з січня

Мінсоцполітики буде звертатися до Верховної Ради з пропозицією відкласти введення накопичувальної пенсійної системи на рік

Мінсоцполітики буде звертатися до Верховної Ради з пропозицією відкласти введення накопичувальної пенсійної системи на рік.

Накопичувальна пенсійна система в Україні не буде вводитися з 1 січня 2019 року, тому що зараз немає готового механізму реалізації цього. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, - передає korrespondent.net

«Офіційно, згідно із законом, вона не переноситься. Вона повинна була бути з 1 січня 2019 року. Але до сьогоднішнього дня цей законопроект не був внесений на розгляд Верховної Ради. Це було предметом розгляду під час останніх переговорів (з МВФ). І вони зараз поставили запитання: за цілий рік не розглянуто у Верховній Раді закон, і якщо ви зараз будете в авральному порядку його впроваджувати, це може розбалансувати вашу фінансову систему. А враховуючи, що у вас зараз вибори в 2019 році, ви можете собі уявити, як це буде весело. Тому було прийнято рішення, щоб поки цей процес відкласти », - пояснив міністр.

За його словами, на підготовку до впровадження накопичувальної пенсійної системи в уряду було три місяці, але протягом цього періоду група нардепів внесла свій законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні. Щоб не вносити «сирий» альтернативний проект, Мінсоцполітики домовився з нардепами внести в текст документа зміни ще до першого читання.

При цьому він додав, що Мінсоцполітики буде звертатися до Верховної Ради з пропозицією відкласти введення накопичувальної пенсійної системи на рік.

 

 
Коментарі (0)