ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНакопичувальну пенсійну систему не запустять в 2021 році

Накопичувальну пенсійну систему не запустять в 2021 році

Обов'язкова накопичувальна пенсійна система в 2021 році навряд чи запуститься. Таку думку висловила міністр соціальної політики.

Обов'язкова накопичувальна пенсійна система в 2021 році навряд чи запуститься. Таку думку висловила міністр соціальної політики.

«У Раді давно обговорюють законопроект №2683 (про накопичувальну систему, що вступає в силу з 2021). Там є дворічний період підготовки до створення інституту. Але я не вірю в підготовчі періоди: за цей час все може змінитися », - сказала міністр.

Вона вважає, що питання не в тому, щоб створити лише обов'язкову накопичувальну систему. Мова про баланс двох систем, який нівелює ризики. Накопичувальна система незалежна від демографії, але піддається фінансовим ризикам, солідарна - навпаки, тому найстійкіші в світі пенсійні системи, це ті, які мають обидві ці складові.

«Ми пропонуємо зробити light-варіант: почати роботу раніше, ніж в 2023 році, з невеликих внесків - 2% працівник на свій рахунок 2% роботодавець на рахунок працівника. Не створювати нові монопольні інститути, а зробити на тих, що вже діють. Посилити регулювання цього ринку, захист і контроль активів. Накопичувальна система повинна бути прозора і надійна », - зазначила чиновник.

Раніше повідомлялося, що законопроект про накопичувальну професійну пенсійну систему з 2021 передбачає три професійних пенсійних програми в залежності від умов праці.

Раніше ми публікували думку глави Федерації роботодавців України. Запроваджувати другий рівень пенсійної системи в даний час абсолютно недоречно, і ризики введення даної реформи дуже великі.

Також ми публікували думку економіста Всеволода Степанюка, який стверджує, що створення Пенсійного казначейства показує справжню суть пенсійної реформи. Накопичувальна пенсія згорить через інфляцію.

 

 
Коментарі (0)