ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНарахування податку на доходи зазнає змін

Нарахування податку на доходи зазнає змін

У Верховній Раді хочуть змінити схему нарахування податку на доходи фізосіб

 

У Верховній Раді хочуть змінити схему нарахування податку на доходи фізосіб. Зараховувати ПДФО пропонують за місцем податкової адреси платників податків.

Зараз ПДФО за всіх працівників сплачується загальною сумою на єдині реквізити, за місцем реєстрації юридичної особи-роботодавця.

Законопроєкти №4369 і №4370 передбачають, що з 1 січня 2022 року фізособи-платники податків будуть зобов'язані подавати роботодавцю відомості про зміну податкової адреси протягом місяця з моменту виникнення таких змін. Податок сплачуватиметься до місцевих бюджетів за місцем податкової адреси платників податку.

Також, якщо фізособа отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, платити буде потрібно до бюджету за своєю податковою адресою.

Таким чином Рада хоче врегулювати податкові надходження до місцевих бюджетів, збільшити їхню спроможність і підвищити фінансові можливості невеликих ОТГ.

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Листопада 2020 p. 22:18
Людина працювала і платила податок. Потім з ініціативи держави і по незалежним від працівника причинам та людина була позбавлена робочого місця. Оскільки знайти нове робоче місце, звісно, не вдалося, тепер та людина існує на підножному кормі, і податок, звичайно, не платить. Таким чином держпосадовці безнаказанно нашкодили людині і зробили збиток державі.