ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНасалик: Держава має підтримувати інвестпроекти щодо збереження потужностей АЕС

Насалик: Держава має підтримувати інвестпроекти щодо збереження потужностей АЕС

На думку очільника Иіненерговугілля, усі інвестиційні проекти Енергоатома, спрямовані на підвищення стабільності вітчизняної енергосистеми та збереження генеруючих потужностей АЕС, заслуговують на всебічну підтримку держави

ДП «НАЕК «Енергоатом» повинен отримувати державну підтримку у всіх інвестиційних проектах, спрямованих на підвищення стабільності вітчизняної енергосистеми та збереження генеруючих потужностей АЕС.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає прес-служба «Енергоатома».

«Усі інвестиційні проекти Енергоатома, спрямовані на підвищення стабільності вітчизняної енергосистеми та збереження генеруючих потужностей АЕС, заслуговують на всебічну підтримку держави та стабільне фінансування, забезпечене своєчасним надходженням коштів за вироблену АЕС електроенергію», -  зазначив Насалик.

За словами міністра, одним із найбільш перспективних у вітчизняній енергетиці є проект «Енергетичний міст «Україна – Європейський Союз».

«Він не лише дозволить залучити кошти на добудову енергоблоків №3 та №4 ХАЕС, а й пришвидшить інтеграцію об’єднаної енергосистеми України до ENTSO-E, підвищить експортний потенціал України», - підкреслив він.

Насалик також додав, що що економічно виправданим та технічно зваженим є збільшення частки атомної генерації до 60% у загальному балансі ринку електричної енергії України.

 

 
Коментарі (0)