ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГІ.Насалик:Реформа ринку електроенергії призведе до зниження тарифів

І.Насалик:Реформа ринку електроенергії призведе до зниження тарифів

Введення нових правил гри на ринку електроенергії з 1 липня в кінцевому рахунку призведе до зростання конкуренції і здешевлення електроенергії

Введення нових правил гри на ринку електроенергії з 1 липня в кінцевому рахунку призведе до зростання конкуренції і здешевлення електроенергії. "Введення ринку електричної енергії - це в першу чергу можливість надати споживачеві право вибору. Це розширює можливості і споживачів і постачальників. Очевидно, сам ринок, особливо для населення, повинен привести до зниження тарифу, а не збільшення його", - про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик в коментарі програмі "Перша Шпальта" після засідання комітету Верховної Ради з ПЕК.

Насалик відзначає, що у більшості учасників не було ніяких претензій до чинної реформи ринку. "Тому я не бачу ніяких зауважень для того, щоб з 1 липня цей ринок заробив", - зазначив він.

Міністр підкреслив, що в відношення населення введена норма постачальника зі спеціальними обов'язками, яка страхує різке зростання цін.

Нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що в Україні з 1 липня повинен запуститися ринок електроенергії, що передбачається законом "Про ринок електроенергії". За словами Гройсмана всі необхідні документи для цього готові.

23 квітня представники ЄС, ЄБРР, Європейського енергетичного співтовариства, Європейського інвестиційного банку та USAID в Україні заявили, що стурбовані гальмуванням запуску нового ринку електроенергії. Введення ринку електроенергії підтримали в Американській торговельній палаті, глава представництва Єврокомісії в Україні Хью Мінгареллі, Європейська бізнес асоціації.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Травня 2019 p. 17:27
І.Насалик:Реформа ринку електроенергії призведе до зниження тарифів-----------------------------------------Це, звісно, неправда. ----------------- Адже не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.----------------------------------Реформа ринку електроенергії зупинить знецінення гривні???