ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНасалик розповів, чому Україна споживає вугілля з зони АТО

Насалик розповів, чому Україна споживає вугілля з зони АТО

Україна споживає для теплової генерації 24,5 млн тонн вугілля, з них 9,2 млн тонн - антрацитової групи, якої на сьогодні на контрольованій території України немає

Україна споживає для теплової генерації 24,5 млн тонн вугілля, з них 9,2 млн тонн - антрацитової групи, якої на сьогодні на контрольованій території України немає. 

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

«Україна споживає в теплових генераціях 24,5 млн тонн, з них 9,2 млн тонн - це антрацитова група, яка на сьогодні на контрольованій території України не виробляється. Антрацитову групу вугілля, яке на сьогодні Україна отримує із зони АТО, - з шахт, які зареєстровані і платять податки на території України», - зазначив Насалик.

При цьому він зазначив, що уряд намагається мінімізувати поставки вугілля з зони АТО.

Нагадаємо, Ігор Насалик повідомив, що на сьогоднішній день Україною зафрахтовано понад 560 тисяч тонн вугілля за межами зони АТО.

Тоді міністр також додав, що  уряд вживає заходів для скорочення залежності від постачання вугілля антрацитової групи. За його словами, на Зміївській ТЕЦ збираються запустити роботу низки блоків на вугіллі газової групи.

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
04 Листопада 2016 p. 18:24
Если две стороны в результате спора не пришли к компромиссу, то обычно говорят, что история их рассудит, т.е. будущее покажет, кто был не прав. Украина потеряла Крым и Донбасс, а с ними огромные ресурсы -- это уже должно было бы быть сигналом, что та политика, которая проводилась в период независимости является неправильной и убыточной для государства. И эта неправильная политика продолжается, и скорее всего, будет продолжаться .