ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНасалик: Україна послідовно виконує зобов'язання перед ЄС в енергетичному секторі

Насалик: Україна послідовно виконує зобов'язання перед ЄС в енергетичному секторі

На сьогодні, частка атомної генерації в балансі електричної енергії становить близько 58%.

Серед кроків, які були зроблені, Міністр назвав імплементацію законодавства відповідно до європейських вимог, стабілізацію роботи атомної генерації, а також диверсифікацію постачання ядерного палива та зменшення використання вугілля антрацитової групи на ТЕС та ТЕЦ України. 

Про це розповів Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час робочої зустрічі із Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні Герміною Поппеллер, передає прес-служба Урядового порталу.

Міністр запевнив, що Українська сторона повною мірою дотримується зобов’язань щодо впровадження «Третього енергопакета», імплементації Угоди про Асоціацію з ЄС та зобов’язань за Паризькою кліматичною угодою.

«Ми підтримуємо ініціативи, що насамперед спрямовані на економію традиційних паливно-енергетичних ресурсів за рахунок відповідно зменшення обсягу їх споживання та використання нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії», - наголосив Ігор Насалик.

Зокрема, частка атомної генерації в балансі електричної енергії становить близько 58%, затверджено план ремонтів енергоблоків АЕС на 4 роки, завершено процес підготовки будівництва ЦСВЯП, а також диверсифіковано постачання ядерного палива з акцентом на американську компанію Westinghouse.

 «Усі ці заходи дали змогу зменшити навантаження на теплову генерацію», - зазначив Міністр та додав, що це водночас дозволило зменшити кількість викидів.

Україна згідно з новою Енергетичною стратегією до 2035 року використовуватиме все більше енергії з альтернативних джерел. Ігор Насалик також зазначив: «Досвід впровадження альтернативної енергетики інших країн свідчить про важливість передбачення участі відновлювальних джерел енергії в добовому регулюванні, зокрема, за допомогою проектів з використанням акумуляторних батарей».

Позитивним сигналом виконання Україною зобов’язань щодо зменшення впливу на довкілля стала вимога з 1 січня 2018 року використовувати в тепловій генерації лише мазут, частка сірки в якому не перевищує 1%.

«Газотранспортна система України спроможна забезпечувати надійний безперебійний транзит газу до країн Європи», - наголосив Міністр. 

У квітні цього року Меморандум про взаєморозуміння підписали італійська компанія Snam, словацька Eustream, «Нафтогаз України» і «Укртрансгаз», який спрямовано на спільну оцінку можливостей співпраці в експлуатації і розвитку газової мережі в Україні.

 

 
Коментарі (0)