ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНаселення відмовляється від лічильників газу

Населення відмовляється від лічильників газу

Громадяни відмовляються від встановлення «газових» лічильників через зниження норм споживання газу для «безлічильникових» споживачів. Відтак, компанії-постачальники втрачають потенційних клієнтів.

Українці відмовляються від встановлення лічильників газу. Таке рішення громадян зумовлено зниженням урядом норм споживання природного газу для споживачів без лічильників. Зокрема, у Дніпропетровській області ПАТ «Дніпропетровськгаз» станом на 1 липня цього року прийняло майже 2 тисячі заяв на встановлення приладів обліку газу за власний рахунок. При цьому компанія отримала вже 170 офіційних відмов від встановлення лічильника. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Дніпропетровськгаз».

«Затверджені Кабміном нові норми замість того, щоб стимулювати споживачів блакитного палива встановлювати лічильники газу, навпаки, зменшили попит на цю послугу. Так, після зниження норм споживання газу вже 170 потенційних клієнтів ПАТ «Дніпропетровськгаз» написали офіційну відмову від встановлення газового лічильника», - зазначають у компанії.

Крім того, динаміка відмов населення від встановлення приладу обліку «блакитного» палива зростає.

У «Дніпропетровськгазі» це пояснюють так: «Якщо раніше норматив споживання газу при використанні тільки газової плити при наявності централізованого гарячого водопостачання складав 6 куб. м газу, то нині - 3 куб. м газу на місяць на одну людину. Для домогосподарств з плитою у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання норматив був знижений з 9 до 4,5 куб. м, а з плитою та водонагрівачем - з 18 до 9 куб. м газу на місяць на одну людину».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг наголошує на незадовільних темпах встановлення лічильників у минулому році та у І кварталі 2015-го. Тож, у регуляторі схвалили для оприлюднення на власному веб-сайті проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про забезпечення населення комерційним обліком природного газу».

 
Коментарі (0)