ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНаселенню доведеться більше платити за воду

Населенню доведеться більше платити за воду

Українцям доведеться платити більше за послуги водопостачання. НКРЕКП вирішила підняти тарифи на воду для населення з 1 травня.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищує тарифи на воду для населення з 1 травня 2015. Це пов’язано зі зростанням вартості електроенергії та валютними кредитами низки водоканалів. Відповідне рішення комісія ухвалила на сьогоднішньому засіданні.

Згідно з прийнятим рішенням, підвищення тарифів на воду становитиме від 4% до 100% залежно від конкретного водопостачального підприємства.
 
Зокрема, комісія «розбила» всі водоканали на три групи: підприємства з валютними кредитами, яким, крім зростання електроенергії, в тариф потрібно закласти девальвацію гривні; підприємства без валютних кредитів, для яких у тариф закладається лише зростання вартості електроенергії, і третя група - водоканали, для яких тариф не змінювався з 2008 року.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», нові тарифи на газ, згідно з рішенням НКРЕКП, почнуть діяти з 1 квітня. «Україна Комунальна» наводить приклади, як порахувати оплату за газ за новими цінами.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
26 Березня 2015 p. 23:01
У квартирах, де немає індивідуальних квартирних лічильників холодної води (ХВ), оплата за ХВ нараховується не по нормативам, як неправдиво стверджується на цьому сайті, а по так званому "фактичному" споживанню ХВ. "Фактичне" споживання ХВ, як правило, у 4-5 разів перевищує нормативне. А зменшення норм споживання ХВ з 5,5 кубометрів до 1,6 кубометрів на особу мало на меті лише значне зменшення розміру субсидій, оскільки субсидії призначаються тільки в межах норм споживання. Справді було б дивно, якби Кабмін прийняв рішення, збиткове для держави на користь пересічних споживачів.