ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНаскільки зменшаться субсидії в 2018 році

Наскільки зменшаться субсидії в 2018 році

Україна в цьому році витратить на субсидії понад 70 млрд грн, частина субсідіантов позбудеться знижки через зростання мінімалки і нових правил обліку доходу.

Україна в цьому році витратить на субсидії понад 70 млрд грн, частина субсідіантов позбудеться знижки через зростання мінімалки і нових правил обліку доходу.

Одне із завдань Кабміну - скоротити кількість субсідіантов, впевнений співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич, повідомляє realist.online. З цією метою чиновники вже прийняли кілька важливих рішень. Поступово скорочують норми споживання. Субсидію призначають на соціальну норму. Якщо витрачати більше, за «зайве» доводиться платити повну ціну. У минулому опалювальному сезоні на опалення 1 кв. м виділяли 5,5 куб., в цьому опалювальному сезоні - всього 5 куб. Скоротилися і норми з центрального опалення - з 0,0548 до 0,0431 Гкал / кв. м.

Змінили тривалість опалювального сезону. Рішення про старт опалювального сезону приймають органи місцевої влади. Але ті українці, які живуть в приватних будинках або багатоповерхівках без центрального опалення, від місцевої влади не залежать. Якщо раніше субсидія покривала їм витрати на опалення з першого жовтня по перше квітня, в цьому опалювальному сезоні знижка для них буде нараховуватися тільки з 15 жовтня по 15 квітня. Фактично тривалість опалювального сезону для них скоротили на один місяць.

Вважати доходи будуть по-новому. Для оформлення субсидії знадобиться всього лише два документи - заяву та декларацію про доходи. До недавнього часу в декларації враховувалися доходи за минулий календарний рік, а при розрахунку субсидій на цей опалювальний сезон - за минулі шість місяців. З одного боку, як пояснюють в Міністерстві соцполітики, це дозволяє актуалізувати доходи. Але з огляду на, що виросла «мінімалка», індексувалися зарплати і пенсії, нові правила обліку доходу приведуть до скорочення розміру субсидій.

 

 
Коментарі (0)