ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНаступну місію МВФ для нового траншу очікуємо у лютому-березні - Марченко

Наступну місію МВФ для нового траншу очікуємо у лютому-березні - Марченко

У Міністерстві фінансів очікують, що наступна місія Міжнародного валютного фонду прибуде у лютому-березні. "Ми все для цього робимо” - говорять чиновники.
У Міністерстві фінансів очікують, що наступна місія Міжнародного валютного фонду прибуде у лютому-березні, про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.
 
“У лютому-березні ми сподіваємося, що буде другий перегляд, місія буде працювати. Ми все для цього робимо”, — сказав Сергій Марченко.
 
За його словами очікується транш у 700 млн дол.
 
Нагадаємо, Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у розмірі 699 млн доларів. В оновленому Меморандумі з МВФ влада України в контексті здорожчання газу та впливу цього фактора на тарифи для населення й систему держфінансів зауважила наступне:
 
“У відповідь на нещодавнє надзвичайне підвищення цін на газ ми впровадимо прозорі заходи для захисту незахищених верств населення, зміцнення фінансового стану підприємств теплової комунальної енергетики (ТКЕ) та надання тимчасової та виняткової підтримки ліквідності державному підприємству НАК «Нафтогаз». Ми очікуємо, що виконаємо наступний комплекс заходів, не збільшуючи дефіцит 2021 року, з огляду на прогнозоване перевищення рівня додаткових надходжень, включаючи рентну плату за газ, яка прив’язана до цін на імпортований газ.
 

Ми внесемо зміни до бюджету 2021 року, якими на 12 млрд грн збільшуватимуться асигнування на субсидії з оплати послуг ЖКГ. Цього має бути достатньо, аби забезпечити достатнє покриття потреби до кінця грудня 2021 року, у зв’язку з тим, що контракти з фіксованою ціною на газ, що їх уклав НАК «Нафтогаз» у квітні/ травні цього року, допомагають пом’якшити ціновий тиск на домогосподарства" 

 
Коментарі (0)