ГоловнаНовини ЖКГТранспортНавесні відкриється рух по Бескидському тунелю

Навесні відкриється рух по Бескидському тунелю

Перший локомотив заїхав в новий двоколійний Бескидський тунель. Він привіз залізничникам техніку, за допомогою якої вони укладають шляху.

Перший локомотив заїхав в новий двоколійний Бескидський тунель. Він привіз залізничникам техніку, за допомогою якої вони укладають шляху. Станом на першу декаду січня 2018 року в тунелі вже поклали 900 метрів рейкового полотна, а з урахуванням підходів - 2350 метрів, передають в медіацентрі УЗ "Магістраль".

Як розповів головний інженер дирекції з будівництва Бескидського тунелю регіональної філії УЗ "Львівська залізниця" Володимир Харлан, підрядник закінчив весь обсяг будівельних робіт 26 вересня 2017 року і тоді ж передав об'єкт залізничникам для облаштування інфраструктури (раніше повідомлялося про дату 4 жовтня).

Відкриття руху по тунелю заплановано на 25 травня.

На Західному порталі тунелю вже зведені споруди для воєнізованої охорони, трансформаторної підстанції, електрощитової, встановлені лотки водовідведення. Крім того, на обох порталах побудовані пожежні резервуари.

Зараз облаштовуються вентиляція, електромережі, мережі гучномовного і телефонного зв'язку, СЦБ, системи пожежогасіння тощо, а також триває укладання шляхів.

Новий двоколійний Бескидський тунель розрахований на пропуск до 100 пар поїздів на добу зі швидкістю руху до 70 км / ч.

Чинний одноколійний Бескидський тунель може максимум пропустити 47 поїздів на добу на швидкості 15-40 км / год. Він був побудований в 1886 році і вже вичерпав свій експлуатаційний ресурс, крім того його слабка пропускна здатність накладає обмеження на весь міжнародний транспортний коридор. Бескидський тунель - єдиний одноколійна ділянка на всій довжині V Критського коридору, що проходить по території Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії (Трієст-Любляна-Будапешт-Братислава-Ужгород-Львів).

 

 
Коментарі (0)