ГоловнаНовини ЖКГТранспортНазвано головні причини пробок на столичних дорогах

Названо головні причини пробок на столичних дорогах

Причиною заторів у столиці є відсутність довгих маршрутів громадського транспорту, які дозволяли б без пересадки дістатися з одного кінця міста в інший

Причиною заторів у столиці є відсутність довгих маршрутів громадського транспорту, які дозволяли б без пересадки дістатися з одного кінця міста в інший. Про це в інтерв'ю DATA.UA розповів глава Комітету цифровий інфраструктури і зв'язку при Мінінфраструктури Станіслав Гвоздиков.

«Є хороша сітка пасажирського транспорту, але маршрути короткі і людям доводиться робити пересадку кілька разів. Європейський банк дав рекомендації про відкриття 34-х нових маршрутів, відкрилися поки тільки 5. Не відкривають, тому що є маршруткового лобі, приватні перевізники не хочуть, щоб у них забирали маршрути », - говорить він.

 За словами експерта, київська влада, організовуючи будівельні роботи на дорогах, не передбачають необхідні додаткові шляхи об'їзду. Ще одна причина - відсутність перехоплюючих паркінгів в місті.

«Зараз на дві смуги намагаються перенаправити весь трафік з проспекту Перемоги, де 6 смуг. Ще одне питання - це міграція з прилеглих до Києва міст. У Києві немає перехоплюючих паркінгів, які повинні розташовуватися біля кінцевих станцій метро. Зараз є тільки парковка, але вона не вирішує цю проблему », - говорить Станіслав Гвоздиков.

Раніше повідомлялося, що в столиці буде встановлено 300 ITS камер, які допоможуть зменшити кількість пробок на дорогах.

 

 
Коментарі (0)