ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНБУ прогнозує, що тарифи на електроенергію можуть зростати щороку на 25%

НБУ прогнозує, що тарифи на електроенергію можуть зростати щороку на 25%

В Україні прогнозується зростання тарифів на електроенергію, які наразі зафіксовані до травня 2022 року. Таке подорожчання може сягати до 25% щороку.
В Україні прогнозується зростання тарифів на електроенергію, які наразі зафіксовані до травня 2022 року. Таке подорожчання може сягати до 25% щороку, йдеться у новому квартальному інфляційному звіті, повідомляє пресслужба НБУ.
 
"Адміністративна інфляція залишатиметься найвищою серед складових індексу споживчих цін, попри фіксацію тарифів на газ та електроенергію для населення до травня 2022 року... Тарифи на електроенергію зростатимуть високими темпами (20– 25% на рік) через необхідність приведення до економічно обґрунтованого рівня та усунення дисбалансів у енергосекторі", - говориться  у повідомлені.
 
Нагадаємо, у серпні Кабінет міністрів встановив тариф на електроенергію в 1,44 грн за кВт·год за споживання менш ніж 250 кВт·год на місяць з жовтня цього року до травня 2022 року. Для тих українських родин, які споживають більше ніж 250 кВт·год на місяць, тарифи залишаються без змін - 1,68 грн грн за кВт·год.
 
Слід додати, що 2020 року у своєму звіті Європейська комісія вказала, що ціни на електроенергію в Україні майже на 38% вищі від середньої вартості у країнах Європи. За цим показником Україна опинилася поряд з такими країнами як Греція, Мальта, Болгарія, Угорщина та Польща, де ціни на електроенергію найвищі в Європі.
 
Коментарі (0)