ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНБУ запропонував скасувати всі готівкові соцвиплати

НБУ запропонував скасувати всі готівкові соцвиплати

Національний банк України пропонує перевести зарплати, пенсії, субсидії та інші виплати в безготівкову форму для недопущення поширення коронавируса

Національний банк України пропонує перевести зарплати, пенсії, субсидії та інші виплати в безготівкову форму для недопущення поширення коронавируса. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Готівкові потенційно можуть бути носієм вірусу, а подорожі для отримання заробітних плат, пенсій, соціальних виплат, субсидій та інших грошових виплат - піддають вас небезпеки. Тому Національний банк звертається до Кабінету міністрів і органам місцевого самоврядування про переведення всіх організацій, підприємств, фізичних осіб на здійснення цих платежів виключно в безготівковій формі на банківські рахунки з відкритими для них банківськими картками ", - заявили в НБУ.

Після такої заяви в "Укрпошті" відразу ж виступили з критикою. Тут вважають, що через обмеження в роботі громадського транспорту і віддаленість деяких населених пунктів від найближчих банкоматів і відділень банків багато пенсіонерів ризикують залишитися без грошей.

За словами гендиректора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, банківські відділення є в 6% населених пунктах країни. За його словами, навіть маючи карту, пенсіонерам буде проблематично дістатися під час карантину в банк за пенсією. Не кажучи вже про те, що потрібно буде витратитися на дорогу туди і назад.

 

 
Коментарі (0)