ГоловнаНовини ЖКГТранспортІндексації Ж/Д тарифів не буде, але ціни на квитки можуть вирости

Індексації Ж/Д тарифів не буде, але ціни на квитки можуть вирости

Вартість квитків на залізничні пасажирські перевезення в поточному році підвищувати шляхом індексації не будуть

Вартість квитків на залізничні пасажирські перевезення в поточному році підвищувати шляхом індексації не будуть. Про це повідомили в прес-службі ПАТ "Укрзалізниця" в Facebook.

"Тарифи на пасажирські перевезення в 2019 році шляхом індексації не зміняться. Це не передбачено фінансовим планом компанії на цей рік", - йдеться в повідомленні.

При цьому в компанії зазначили, що мають намір ввести систему розподілу вагонів на класи: "комфорт", "стандарт" і "економ". В "Укрзалізниці" зазначили, що вартість квитка на поїзд буде формуватися в залежності від класу вагонів.

Таким чином, поїзди, раніше обладнані лише вагонами класу "економ", тепер можуть отримати частину вагонів "стандарт" або "комфорт". Таким чином середня вартість квитка на конкретний поїзд може істотно збільшитися.

Як раніше повідомляв заступник начальника Департаменту пасажирських перевезень "Укрзалізниці" Олександр Красноштан, існуючі тарифи покривають лише 50% вартості пасажирських перевезень, а друга частина перекривається за рахунок доходів від інших видів діяльності залізниці.

Крім того, він упевнений, що на сьогодні українці навряд чи оберуть інший вид транспорту. Так як і автобуси, і попутки і інші види транспорту - дорожче.

"На сьогодні, Укрзалізниця є найдоступнішим перевізником для пасажирів. Для проїзду Київ - Бердянськ, 930 кілометрів, залізничний квиток коштує 130 гривень. А автобусний квиток з Києва до Бердянська коштує 600 гривень", - пояснив він.

Чиновник підсумував, що в Україні поки немає альтернативи залізничним пасажирським перевезенням.

 

 
Коментарі (0)