ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаІндивідуальне опалення пройде перевірку

Індивідуальне опалення пройде перевірку

Найближчим часом буде проведено перевірку житлових будинків, у яких встановлено індивідуальне опалення. Відповідні вказівки Прем'єр-міністр Микола Азаров змушений був дати у зв'язку з непоодинокими вибухами газу у житлових спорудах.

Прем'єр-міністр Микола Азаров з метою попередження вибухів газу у житлових будинках дав доручення відповідальним службам перевірити житлові споруди, у яких встановлено індивідуальне опалення. Про це Глава Уряду заявив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, - інформує прес-служба Кабміну.

Він нагадав, що востаннє така аварія з великою кількістю потерпілих трапилася у Луганську.

«Попередній уряд активно проводив кампанію з установки індивідуального опалення нашими людьми. У результаті ми маємо зараз дуже складну ситуацію, коли в будинках, де відсутня необхідна вентиляція, витяжки, було встановлено газове обладнання, і за останні кілька років відбулося більше 20 аварій», - підкреслив Микола Азаров. Він зазначив, що встановлення котлів у непристосованих будинках - це бомба уповільненої дії.

Крім того, такі дії призвели до значного погіршення рентабельності роботи централізованих котелень. «Уявіть собі, котельня опалює кілька багатоквартирних будинків, третина жителів перейшла на індивідуальне опалення, а дві третини продовжують отримувати гарячу воду та опалення від цієї котельні. А потужності-то котельні залишилися ті ж, витрати залишилися ті ж, а платежі котельня отримує на одну третину менше. Ось Вам приклад, коли абсолютно недалекоглядне рішення призвело не тільки до економічних втрат, а й, на превеликий жаль, до трагедій», - заявив Микола Азаров.

У зв'язку з цим, сказав Прем'єр-міністр, будуть перевірені всі будинки, у яких встановлено індивідуальне опалення, а також будуть проведені роботи з поліпшення системи вентиляції.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 11 серпня ц.р. у Луганську стався вибуху газу в житловому багатоповерховому будинку. Внаслідок вибуху, за попередніми даними, загинула одна людина і шестеро травмовані.

 
Коментарі (1)
Иван Смольный
18 Серпня 2013 p. 00:17
Опять застольно-бумажные эксперты, спичмейкеры премьера, понятия не имеющие (судя по сказанному Азаровым)о реальном состоянии дел в сфере ЦО выставили на посмешище своего босса. 1. Как раз попередный уряд и начал вставлять палки в колеса при установке ИА. 2. Пострадавшая 14-и этажка, газифицированна еще при совдепии по экспер. проекту. Причем тут попердний уряд? 3. Причину взрыва не установлено до сих пор. Есть очень веские основания, что не все так как подается. 4. Для тов. Спивака. Все правильно пишите, так должно быть, но так не бывает и не будет. Почему, ответ в Вашем "розовом" посте. Особенно меня порадовал вывод - "Головне, що воно має бути узгоджене" Не знаю в каком городе Вы живете, но в большинстве областных центров все узгоджуеться в пределах 500-1000 убиенных енотов. Межведомственные комиссии с азартом выдают узгодження на вышеуказанных условиях, при том что никакого права на это не имеют. Упс.