ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГІндустріальні парки допоможуть вирішити проблеми України з енергетикою - Експерт

Індустріальні парки допоможуть вирішити проблеми України з енергетикою - Експерт

Без розробки комплексу чинників конкурентоспроможності українська промисловість не зможе розвиватися.

 

Без розробки комплексу чинників конкурентоспроможності українська промисловість не зможе розвиватися. Про це в програмі політолога Тараса Загороднього «Знай наших» розповів експерт і економіст Олексій Кущ.

«Найпростіший приклад - це біля атомних станцій потрібно створювати індустріальні парки, які будуть споживати постійну генерацію струму від цих станцій», - зазначає гість програми. У той же час він пояснює, що проблема надлишку електроенергії полягає в тому, що її нікуди витрачати, а недоліки - у тому, що виникають віялові відключення і потреба імпорту.

Також експерт звертає увагу на майже повну відсутність в Україні балансують потужностей. За його словами, держава має лише теплову балансуючу енергетику, але вона вимагає значних витрат. Кущ додає, що зокрема Європа збирається її знищити за допомогою введення спеціальних податків. А їх податок на вуглецевий слід, попереджає економіст, знищить українську промисловість.

Проте, він називає рішення цієї проблеми - індустріальні парки. Як пояснює Кущ, вони будуть поглинати надлишкову енергію генерації атомних станцій, що зараз не відбувається. «Якщо це зробити, то атомна енергетика буде працювати на індустріальні парки, а деякі фінансово-промислові групи, які хочуть отримувати дешеву енергію на спеціальних аукціонах, що проводяться« Енергоатомом », не зможуть цього робити», - пояснює він.

Отже, економіст робить висновок, що олігархічні фінансово-промислові групи, які хоч якось пов'язані з електроенергетикою, виступатимуть проти створення індустріальних парків. Він пояснює, що ці групи зацікавлені в додаткових грошах, які вони отримують завдяки дешевій атомній генерації. «Виходить знову переплетення олігархічних інтересів, які наша влада не хоче розрулювати в інтересах держави, а хоче ними керувати», - коментує Кущ.

 

 

 
Коментарі (0)