ГоловнаНовини ЖКГПодіїНе виключаємо нове підвищення податків в Україні - Гетьманцев

Не виключаємо нове підвищення податків в Україні - Гетьманцев

У Верховній Раді України не виключають нового підвищення податків. Про це заявив голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев
У Верховній Раді України не виключають нового підвищення податків. Про це заявив голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев в інтерв'ю "Українським новинам".
 
"Зараз ми бачимо, що немає підстав підвищувати ПДВ, але не виключаємо, що вони з'являться в майбутньому... А це майбутнє може бути і через місяць або пізніше... Може з'явитися відповідна пропозиція від уряду. Без неї ми нічого не будемо робити", - зазначив нардеп.
 
За словами Гетманцева, у цьому питанні необхідно виходити з позиції уряду і необхідних йому коштів для фінансування армії, оскільки це "єдине фактично обґрунтування, чи підвищувати ПДВ".
 
"Як ресурс, з точки зору публічних фінансів, це правильне джерело, і воно найменш шкідливе з усіх, які ще залишилися на столі. Тому як ресурс, ми його можемо використовувати. Водночас, з іншого боку, чи потрібен він узагалі, чи ні - має визначити уряд", - додав депутат.
 
Він акцентував, що наразі достатньо тих змін, за які Рада вже проголосувала в першому читанні,
 

"Але ми повинні пам'ятати не тільки про потреби до кінця року, а й на наступний рік, де ми поки що не маємо 100% впевненості в залученні всіх тих обсягів зовнішньої допомоги, якої потребуватимемо", - попередив Гетманцев. 

 
Коментарі (0)