ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНегативною тенденцією на ринку газу є падіння рівня розрахунків за газ, що становить 39% – Данілов

Негативною тенденцією на ринку газу є падіння рівня розрахунків за газ, що становить 39% – Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони країни Олексій Данілов звернув увагу на кризу неплатежів на ринку газу
Секретар Ради національної безпеки і оборони країни Олексій Данілов звернув увагу на кризу неплатежів на ринку газу, про це повідомила пресслужба РНБО.
 
За словами Данілова, найбільш негативною тенденцією на ринку газу є безпрецедентне падіння рівня розрахунків за газ, які на сьогодні складають 39% по всіх категоріях споживачів.
 
Також, за його словами, не врегульовано питання закупівлі природного газу для балансування газотранспортної системи, зберігається заборгованість підприємств теплокомуненерго, ТЕЦ та операторів газорозподільних мереж перед постачальником природного газу.
 
На думку Секретаря РНБО України, необхідно, аби інформація про об’єкти системи ГТС - газопроводи, компресорні станції та цехи, підземні сховища газу, газорозподільчі станції, під'їзні шляхи та захисні споруди, а також щодо її можливостей та перспектив розвитку "була чітко валідована" на законодавчому рівні і перебувала у віданні однієї державної інституції.
 

На думку Секретаря РНБО України, зважаючи на ухвалення парламентом законів про ринок землі та Національну інфраструктуру просторових даних, який є однією зі складових запуску прозорої земельної реформи, необхідно, аби інформація про об’єкти системи ГТС – газопроводи, компресорні станції та цехи, підземні сховища газу, газорозподільчі станції, під’їздні шляхи та захисні споруди, а також щодо її можливостей та перспектив розвитку "була чітко валідована" на законодавчому рівні і перебувала у віданні однієї державної інституції. 

 
Коментарі (0)