ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНегода: Децентралізація - єдиний шлях до розвитку територій

Негода: Децентралізація - єдиний шлях до розвитку територій

Зараз децентралізація в Україні рухається не за тим оптимальним сценарієм, який було заплановано на початку реформування, оскільки Парламентом так і не були прийняті зміни до Конституції, які мали бути першочерговими

Громадам необхідно розвиватися, а для цього потрібні ресурси та повноваження, що можливо лише у децентралізованій системі самоврядування. Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода під час свого виступу на міжнародному форумі «Децентралізація, стан та перспективи об’єднання громад» у Новоград-Волинському (Житомирська область).

За його словами, зараз децентралізація в Україні рухається не за тим оптимальним сценарієм, який  було заплановано на початку реформування, оскільки Парламентом так і не були прийняті зміни до Конституції, які мали бути першочерговими. Це стримує комплексну, системну децентралізацію, але не перешкоджає створенню ефективного базового рівня місцевого самоврядування – спроможних громад.

В’ячеслав Негода нагадав, що минулого року було утворено 159 об’єднаних територіальних громад. За перше півріччя поточного року надходження до бюджетів об’єднаних громад зросли подекуди у сім разів, у порівнянні з сукупними бюджетами рад, що увійшли до складу об’єднань, за відповідний період 2015 року.

«Сподіваюсь, що разом ми успішно завершимо реформу. Іншого шляху до розвитку у нас немає», – звернувся В’ячеслав Негода до присутніх.

У Форумі взяли участь заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, голови районних державних адміністрацій області, керівників місцевих рад усіх рівнів, експертів з децентралізації, а також представники польської делегації.

 

 
Коментарі (0)