ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНЕК «Укренерго» вперше вимушено обмежила вироблення «зеленої» генерації

НЕК «Укренерго» вперше вимушено обмежила вироблення «зеленої» генерації

НЕК "Укренерго" вперше вимушено обмежила вироблення "зеленої" генерації в складі Ботієвської, Приморської-1 і Орловської ВЕС (всі - група "ДТЕК"), повідомив глава комітету Верховної Ради з енергетики і ЖКГ Андрій Герус
НЕК "Укренерго" вперше вимушено обмежила вироблення "зеленої" генерації в складі Ботієвської, Приморської-1 і Орловської ВЕС (всі - група "ДТЕК"), повідомив глава комітету Верховної Ради з енергетики і ЖКГ Андрій Герус.
 
"Таке обмеження становило 300-400 МВт в окремі години ночі. Проте, згідно з існуючими правилами, компанія" ДТЕК "все одно отримає оплату" зеленого "Євротариф в розмірі 2,9 грн за кВт-год (EUR0,102), незважаючи на те, що енергосистема не потребувала, але не використовувала вироблену відповідними ВЕС електроенергію (ціна питання - мільйони гривень). Відповідна оплата ляже на плечі державних "Енергоатому", "Укргідроенерго" і в тариф "Укренерго", який сплатять всі споживачі ", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук.
 
Андрій Герус підкреслив, що в подальшому така ситуація буде відбуватися все частіше.
 

"Проблема наростає, а навесні вона досягне масштабного характеру. На моє глибоке переконання, необхідні для держави інвестиції - це ті, які і приносять користь державі, і дають можливість отримати прибуток інвесторам. І інтерес держави обов'язково повинен бути врахований в цій конструкції", - резюмував він. 

 
Коментарі (0)