ГоловнаНовини ЖКГТранспортНелегальні перевізники порушують безпеку пасажирів

Нелегальні перевізники порушують безпеку пасажирів

В ході перевірок безпеки наземного транспорту виявлено численні порушення. Так, 40% порушень автотранспортного законодавства здійснюються нелегальними перевізниками.

З початку року Державною інспекцією України з безпеки на наземному транспорті перевірено близько 140 тисяч транспортних засобів на дотримання автотранспортного законодавства і зафіксовано низку порушень. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

За словами голови Укртрансінспекції Євгена Пронченко, під час державного контролю зафіксовано майже 16 тисяч порушень «нелегальними» перевізниками. А це 40% від загальної кількості порушень на автотранспорті загального користування.

За результатами розгляду матеріалів про порушення нелегальних перевізників оштрафовано на загальну суму понад 6,3 млн грн.

Також, за словами Голови Укртрансінспекції, за 8 місяців 2013 року заборонено до експлуатації 545 транспортних засобів, що належать перевізникам, які працюють поза правовим полем, а також скасовано державну реєстрацію таким «нелегалам».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  в ході проведення профілактичних заходів у Криму майже дві тисячі водіїв пасажирського транспорту притягнули до адміністративної відповідальності та заборонили експлуатацію більше півтори сотні автобусів.

 
Коментарі (0)